Logo
  • Nieuws
  • 24 januari 2011
  • Lianne Bouman

Uniforme premie WAO met arbeidsongeschiktheidkas verdwenen

Met het opheffen van de arbeidsongeschiktheidskas is sinds 1 januari 2011 ook de uniforme premie voor de Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO) vervallen. Tegelijkertijd met het vervallen van de WAO-premie behoort ook het eigenrisicodragerschap voor de WAO tot de verleden tijd.

Beeld Uniforme premie WAO met arbeidsongeschiktheidkas verdwenen

De lopende WAO-uitkeringen worden voortaan betaald uit de basispremies WAO/IVA/WGA. Toen bekend werd dat de uniforme WAO-premie zou komen te vervallen, kon de Belastingdienst de aangifte loonheffingen niet meer aanpassen. U komt daarom in de aangifte over 2011 nog de samengestelde rubriek ‘uniforme premie WAO/gedifferentieerde premie WGA’ tegen. U vult hier alleen de gedifferentieerde premie WGA in.

 

Eigenrisicodrager WAO

Ook het eigenrisicodragerschap voor de WAO is komen te vervallen Dit houdt in dat,

  • als u eigenrisicodrager bent en aan een of meer werknemers WAO-uitkeringen betaalt, Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) deze betalingen overneemt;
  • bij de overgang van een onderneming u het eigenrisicodragerschap voor de WAO niet meer kunt voortzetten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.