Logo
  • Nieuws
  • 29 april 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

U wilt een hogere arbeidsproductiviteit?

De arbeidsproductiviteit in Nederland kan met 2,2 procent – ofwel 125.000 arbeidsjaren - stijgen als werkgevers en verzekeraars nauwer samenwerken in programma’s die de gezondheid en het welzijn van werknemers en hun gezinnen stimuleren.

Beeld U wilt een hogere arbeidsproductiviteit?

Dat blijkt uit een onderzoek van Atos Origin in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Het rapport geeft negen best practices, inventariseert knelpunten en toont hoe werkgevers, werknemers, zorgverzekeraars en inkomensverzekeraars praktisch aan de slag kunnen om de kosten van ziekte en verzuim te verlagen.

 

Nieuw verdienmodel nodig

Volgens het rapport levert iedere euro die wordt geïnvesteerd in meer samenhang tussen zorg en sociale zekerheid een winst van € 2,10 op. De meeste werkgevers zien dit nog niet. Voor hen is het vaak onduidelijk wat het rendement is van investeringen in preventie. Zorgverzekeraars, inkomensverzekeraars en werkgevers ervaren ook niet altijd dezelfde prikkels. Daarom adviseren de onderzoekers om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen waarin alle partijen de kosten én baten van korter ziekteverzuim delen.

Meer informatie is te vinden op de site www.verzekeraars.nl.

 

Preventie, gezondheidsmanagement en verzuimbeleid leiden niet alleen tot kostenbesparingen voor werkgevers en verzekeraars, maar ook tot een positiever imago en hogere loyaliteit van medewerkers. Investeringen verdienen zich meestal ruimschoots terug.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.