Logo
  • Nieuws
  • 4 december 2009
  • Manon Schuttrups

Burnout? Naar luxe privékliniek!

Medewerkers met een burnout of alcoholprobleem kunnen voor een snelle behandeling en snel herstel terecht in een luxe privékliniek in Zuid-Limburg. Een behandeling in feng-shui-sferen versnelt het herstel, aldus Arbodienst VerzuimVitaal.

Beeld Burnout? Naar luxe privékliniek!

Mensen kunnen binnen een etmaal in de kliniek terecht en ondergaan een behandeling van ongeveer zes weken. Ad Smit, directeur van VerzuimVitaal: “Bij traditionele behandelklinieken duurt het vaak veertien dagen voordat een patiënt zelfs maar terecht kan. Vaak zijn ze dan niet meer gemotiveerd om een behandeling te ondergaan. Als ze eenmaal in de molen zitten, duurt het een jaar voordat de behandeling klaar is.”

 

Behandeling wordt vergoed

Volgens Smit baseert de betreffende privékliniek U-Center zich op moderne, succesvolle behandelmethoden uit Engeland. En ook de luxe inrichting van de privékliniek heeft een functie, vindt Smit. “Het schijnt dat mensen ontvankelijker zijn voor een behandeling als ze in de watten worden gelegd, net alsof ze in een hotel zijn. De aanpak heeft dus niet alleen grote voordelen voor de patiënt, maar ook voor de werkgever, want die bespaart tienduizenden euro's aan loonkosten.” De behandelingskosten worden vergoed door de zorgverzekeraars.

 

Voorkruipzorg
Een aantal jaar geleden ageerden politieke partijen tegen wat zij 'voorkruipzorg' noemden; werknemers die voorrang krijgen bij behandelingen omdat hun bedrijf hen snel weer nodig heeft. Smit verwacht geen problemen. Het zorgaanbod is volgens hem uitgebreid zodat andere patiënten niet langer hoeven te wachten op hulp.

Arbodienst VerzuimVitaal bedient ongeveer 50.000 werknemers, in met name supermarkten, drogisterij- en opticienketens.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.