Logo
  • Nieuws
  • 21 mei 2008
  • Arzu Kokeng

Aanvraag WIA-uitkering makkelijker

Vanaf 1 juli 2008 worden voor de berekening van de WIA-uitkering de begrippen dagloon en maatmanloon gelijkgetrokken. Er wordt dan dus niet meer uitgegaan van het brutoloon maar van het SV-loon om het maatmanloon en de resterende verdiencapaciteit te bepalen.

Beeld Aanvraag WIA-uitkering makkelijker

Het SV-loon of premieloon is het loon dat geldt voor de berekening van de werknemersverzekeringen (WAO, WIA, WW, ZW). Op 1 januari 2005 is het SV-loon op enkele uitzonderingen na gelijkgesteld aan het fiscaal loon (loon voor loonheffing en premies volksverzekeringen). Op 1 januari 2006 is ook het dagloon (loon waarop de uitkering gebaseerd wordt) aan de andere twee loonbegrippen gelijkgesteld.

 

Tip

Vanaf 1 juli 2008 ontvangt een werknemer bij de aanvraag van een WIA-uitkering nog maar één formulier ‘loongegevens WIA-uitkering’ van UWV in plaats van twee. Ook is het aantal vragen sterk verminderd.

 

Zie handboek Fiscale administratie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.