Logo
  • Download
  • 19 maart 2019

Ziektewet: van goed naar optimaal eigenrisicodragerschap

Als eigenrisicodrager voor de Ziektewet weet u wat de voordelen zijn voor uw organisatie. Zelf de regie hebben betekent meer grip op uw verzuimkosten en op de instroom in de WGA. Maar weet u ook of u het eigenrisicodrager-schap goed benut? Haalt u wel het maximale eruit?
Beeld Ziektewet: van goed naar optimaal eigenrisicodragerschap

Download

Type:
PDF
Grootte:
8 pagina's
Download
Aangeboden door:
Robidus

Als werkgever heeft u de keuze om u voor ZW-uitkeringen die niet door het UWV worden betaald, publiek of privaat te verzekeren. In het geval van publiek, is UWV de verzekeraar. Bent u privaat verzekerd, dus ZW-eigenrisicodrager, dan bent u niet afhankelijk van het UWV. U heeft de re-integratie dan zelf in handen.

De werkgever die inzetbaarheid hoog op de beleidsagenda heeft staan, kiest meestal voor het eigenrisicodragerschap. Dit geeft u meer mogelijkheden om te sturen en daardoor kosten en risico’s te beperken. En elke euro die wordt geïnvesteerd in preventie, verzuimbegeleiding en interventies wordt direct terugverdiend.

Benutten van de mogelijkheiden – praktische tips
Maar benut u deze mogelijkheden optimaal? Door pro-actief te sturen op re-integratie en optimale gebruikmaking van wet- en regelgeving beperkt u de WGA-instroom.

Deze whitepaper geeft u bruikbare tips die u direct in de praktijk kunt toepassen.

 

Robidus biedt integrale diensten op het snijvlak van Finance en HR, gericht op de inzetbaarheid van personeel. De maatwerk advisering en ondersteuning zijn gebaseerd op een best practice platform en voegen waarde toe aan de diverse thema’s rondom sociale zekerheid.

Producttips

Ook interessant

Ook interessant

Effectief verzuim terugdringen
Download de gratis whitepaper

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.