Logo
  • Download
  • 1 december 2020

Whitepaper Verzuim

De kosten voor werknemers die door fysieke of mentale klachten tijdelijk niet kunnen werken, komen steeds meer bij de werkgever te liggen. De eerste twee ziektejaren dient de werkgever minimaal 70% van het loon door te betalen. Wanneer een werknemer ziek uit dienst gaat, betaalt de werkgever de Ziektewet-uitkering. Daarnaast maakt een werkgever kosten voor het regelen van vervanging en voor de reintegratiebegeleiding. Hoe beheerst u deze verzuimkosten?
Beeld Whitepaper Verzuim

Download

Type:
PDF
Grootte:
11 pagina's
Download
Aangeboden door:
Robidus

De overheid legt veel kosten en verplichtingen rondom verzuim neer bij de werkgever. Maar de uitvoering van deze verantwoordelijkheden is erg complex, door onder andere de Poortwachterverplichtingen en strenge privacy regels. Het is daarom belangrijk om als werkgever grip te krijgen op het verzuim in uw organisatie.

Download de gratis whitepaper.

De diensten van Robidus verlagen uw risico’s van verzuim en arbeidsongeschiktheid door optimale benutting van wettelijke regelingen en het sturen op inzetbaarheid.

Producttips

Ook interessant

Ook interessant

Whitepaper Nieuwe WGA
Download de gratis whitepaper

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.