Logo
  • Download
  • 17 december 2018

WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid

Toenemende werkdruk, krapte op de arbeidsmarkt en langer doorwerken zijn een aantal van de factoren die steeds vaker leiden tot fysieke en psychische problemen bij werknemers. Met als reëel gevolg verzuim en uiteindelijk arbeidsongeschiktheid.
Beeld WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid

Download

Type:
PDF
Grootte:
8 pagina's
Download
Aangeboden door:
Robidus

De uitkeringen aan gedeeltelijk arbeidsongeschikten (WGA-uitkeringen) worden toegerekend aan de werkgever. Deze heeft er dus alle belang bij de inzetbaarheid van werknemers te verhogen.

Het aantal arbeidsongeschiktheidsuitkeringen is relatief beperkt. De kosten daarentegen zijn fors. Niet alleen de toerekenbare uitkeringen, ook capaciteit voor begeleiding en het voldoen aan procesmatige en administratieve verplichtingen kosten veel geld. Het positieve is dat u meer invloed op de WGA-instroom heeft dan u denkt.

Lees deze whitepaper voor meer informatie.

 

Robidus biedt integrale diensten op het snijvlak van Finance en HR, gericht op de inzetbaarheid van personeel. De maatwerk advisering en ondersteuning zijn gebaseerd op een best practice platform en voegen waarde toe aan de diverse thema’s rondom sociale zekerheid.

Producttips

Ook interessant

Ook interessant

WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid
Download de gratis whitepaper

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.