Logo
  • Download
  • 15 oktober 2020

Wet- en regelgeving gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk)

Ieder jaar valt rond begin december de jaarlijkse beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) bij de werkgever op de mat. Deze Whk-premie wordt vastgesteld op basis van de ontstane WGA-uitkeringen bij de werkgever. Door proactief te sturen op overzicht van WGA-instroom en de Whk-vaststelling jaarlijks te controleren kunnen grote financiële schadelasten worden voorkomen.
Beeld Wet- en regelgeving gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk)

Download

Type:
PDF
Grootte:
12 pagina's
Download
Aangeboden door:
OAZ

In het whitepaper zoomen wij in op de wet- en regelgeving rondom de financiële voordelen en risico’s van regelingen op het gebied van sociale zekerheid. Zo komen de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk), de WGA en de compensatie transitievergoeding aan bod. We geven je inzicht in de verschillende regelingen en leggen uit waarom het voor jouw organisatie van belang is om controle te houden op langdurig verzuim.


Aandachtspunten

  • Let op uitzonderingen bij de Whk-controle;
  • 1 op 3 controles leiden tot een succesvol bezwaar tegen te Whk-vaststelling;
  • Schadelastvermindering door proactief overzicht houden op WGA-instroom en als werkgever inzetten voor goed werkgeverschap;
  • De compensatie transitievergoeding, wat is het, voor wie en hoe voldoe je aan de complexe onderbouwing?

Download de gratis whitepaper. 

OAZ is een kennisgedreven organisatie. Door te luisteren naar onze klanten, de markt en onze mensen ontwikkelen wij producten en diensten en creëren wij innovaties.

Producttips

Ook interessant

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.