Logo
  • Download
  • 10 februari 2015

Vergelijking prestaties UWV en Acture

In opdracht van UWV en Acture heeft AStri Beleidsonderzoek en -advies onderzocht wat de verschillen zijn in de ziekteverzuimduur van uitzendkrachten wiens (dan ex-) werkgever eigen risicodrager is en die begeleid worden door Acture, ten opzichte van de ziekteverzuimduur van uitzendkrachten die publiek verzekerd zijn en hierdoor begeleid worden door UWV.
Beeld Vergelijking prestaties UWV en Acture

Download

Type:
PDF
Grootte:
49 pagina's
Download
Aangeboden door:
Acture

Een vergelijking is gemaakt van de ziekteverzuimduur van uitzendkrachten voor wie Acture de ZW-arborol vervult, versus uitzendkrachten voor wie UWV de ZW-arborol vervult. Deze vergelijking heeft betrekking op Ziektewetmeldingen in de periode van begin 2010 tot en met de eerste helft van 2013, die gevolgd zijn tot en met september 2013.

Lees meer over het onderzoek en de conclusies in dit uitgebreide rapport.

Acture is private uitvoerder eigenrisicodragerschap ziektewet. Dit betekent dat Acture in plaats van UWV uitvoering geeft aan de Ziektewet voor mensen zonder arbeidsovereenkomst. Waarom is dat voor u als bedrijf interessant? Dit is interessant, omdat u nu aan UWV premie betaalt en wanneer u in plaats daarvan Acture inschakelt u gegarandeerd minder kosten heeft.

Producttips

Ook interessant

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! √Čn als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.