Logo
  • Nieuws
  • 11 juni 2015
  • Mariel Hovemann
  • Bron: BNR

WWZ: Werknemers en -gevers kloppen nog snel aan bij arbeidsrechtadvocaten

Werknemers proberen voor 1 juli nog snel in aanmerking te komen voor een ontslagvergoeding op basis van de huidige wetgeving. Werkgevers proberen om het contract te laten ontbinden zodat ze geen transitievergoeding hoeven te betalen zo meldt BNR.

Beeld WWZ: Werknemers en -gevers kloppen nog snel aan bij arbeidsrechtadvocaten

“De werknemers die zich melden voorvoelen dat er nu nog een regeling te treffen is waarbij ze een hogere ontslagvergoeding meekrijgen," zegt Charlotte Dingemans van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten op de nieuwsradio. "Dat kan aantrekkelijk zijn als je vreest dat je anders na 1 juli ontslagen wordt.”

Transitievergoeding

Ook werkgevers kloppen bij arbeidsrechtadvocaten aan. DAS ziet dagelijks verzoeken binnenkomen om te kijken of ontslag om bedrijfseconomische redenen mogelijk is. Olav Wagenaar van de juridische dienstverlener: “Ondernemers proberen nu nog werknemers te ontslaan. Dat zijn meestal ondernemers die er slecht voor staan. Bij ontslag om bedrijfseconomische redenen kunnen ze nu nog ‘gratis’ van hun werknemer afkomen. Na 1 juli moeten ze altijd in ieder geval een transitievergoeding betalen.”

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.