Logo
  • Nieuws
  • 31 juli 2017
  • Bron: CNV

Voortaan volledige werkloosheidsuitkering voor werknemers die ziek zijn geweest

Een werknemer die een tijd ziek is geweest mag daardoor bij werkloosheid geen lagere WW-uitkering krijgen. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep bepaald.

Beeld Voortaan volledige werkloosheidsuitkering voor werknemers die ziek zijn geweest

Maurice Limmen, voorzitter CNV Vakcentrale: “Deze uitspraak van de Centrale Raad van Beroep is een eerste stap die er voor zorgt ervoor dat werknemers die ziek zijn geweest, niet na hun ontslag gestraft worden met een lagere werkloosheidsuitkering. Dit is meer dan terecht natuurlijk. Het CNV heeft hierover in de afgelopen jaren regelmatig aan de bel getrokken bij de politiek. De wetswijziging die dit voor alle gevallen regelt komt er aan. Maar hiermee zijn nu al veel mensen geholpen.”

Reparatiewetgeving onderweg

Het gaat hier om een groep werknemers die last ondervindt van de dagloonwijziging uit 2015. "Voor een grote groep werknemers is op 1 januari 2017 de wetgeving mede naar aanleiding van onze inzet aangepast. Twee groepen vielen echter buiten de boot, de zogenoemde herlevers (mensen met een oud-ww recht dat tijdelijk herleeft) en mensen die voor het einde van het tweede ziektejaar in de WW belanden en niet het volledige loon ontvingen. De uitspraak van de Centrale Raad van Beroep gaat over deze tweede groep. Gelukkig komt er mede op aandringen van het CNV voor deze groep en de herlevers per 1 januari 2018 een reparatie van de wetgeving."

 

Producttips

Ook interessant