Logo
  • Nieuws
  • 10 juni 2016
  • Mariel Hovemann

Eerste cao met uitzonderingen Wwz

Voor het eerst is er een cao-akkoord met daarin de met minister Asscher afgesproken uitzonderingen voor seizoensarbeid. Het gaat om de cao Open Teelten. Tijdelijke oogst- en productiemedewerkers kunnen door de gewijzigde afspraken op de Wet werk en zekerheid vaker op hetzelfde bedrijf aan de slag, zonder dat dit leidt tot een vast arbeidscontract zo meldt Nu.nl.

Beeld Eerste cao met uitzonderingen Wwz

Werkgevers en werknemers hebben de mogelijkheid om voor seizoensgebonden werk bij cao een uitzondering op de Wwz te maken. In de nieuwe flexwet is vastgelegd dat werknemers na een opeenvolging van drie contracten (met een tussenpoos van ten hoogste zes maanden) een vast contract moeten krijgen. Voor werknemers die vanwege natuurlijke of klimatologische omstandigheden maximaal negen maanden per jaar aan het werk kunnen, mag de tussenpoos in deze ketenbepaling bij  cao op ten hoogste drie maanden worden gesteld in plaats van de wettelijke zes.

Verdere afspraken cao

Verder is in het nieuwe akkoord ook een loonsverhoging van 2,75 procent opgenomen, afspraken over scholing en een regeling voor doorbetaling van het derde jaar WW door en voor werknemers.

 
 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.