Logo
  • Nieuws
  • 31 maart 2015
  • Bron: Inspectie SZW

25 leidinggevenden beboet door Inspectie SZW

De afgelopen twee jaar heeft de Inspectie SZW 25 maal leidinggevenden beboet. De Inspectie kan dit doen als ze kan aantonen dat de leidinggevende verantwoordelijk was of een belangrijke rol heeft gespeeld bij het begaan van een overtreding binnen het bedrijf.

Beeld 25 leidinggevenden beboet door Inspectie SZW

In deze gevallen krijgt dus niet alleen het bedrijf een boete. Het hoogste boetebedrag dat tot op heden is opgelegd bedraagt € 68.000,-. In totaal is ruim € 433.000,- aan boetes opgelegd.

Persoonlijk verwijtbaar handelen

Dat een bedrijf een boete kan krijgen voor het overtreden van arbeidswetten als Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag, de Arbeidstijdenwet of de Wet arbeid vreemdelingen is bekend.  Bij overtredingen krijgt het bedrijf (de rechtsvorm) de boete.  De Inspectie SZW kan echter ook diegene die in het bedrijf feitelijk leiding geeft , een boete geven.  Het gaat dan om het verwijt dat de feitelijk leidinggevende persoonlijk kan worden gemaakt. Er moet dus sprake zijn van persoonlijk verwijtbaar handelen van degene die als feitelijk leidinggevende wordt aangemerkt ten aanzien van de overtreding van de wet door de rechtspersoon. Verder zal uit onderzoek moeten blijken dat de feitelijk leidinggevende kennis had van de overtreding , hierover zeggenschap heeft gehad en maatregelen ter voorkoming van deze overtreding achterwege heeft gelaten of de overtreding heeft laten voortduren.

50 Procent van boete bedrijf

In zo’n geval is de Inspectie van mening dat niet alleen het bedrijf schuldig is aan het overtreden van de wet, maar ook de feitelijk leidinggevende in het bedrijf. Hij had immers de mogelijkheid om tegen het overtreden van de wet iets te ondernemen.Sinds 2013 heeft de Inspectie 25 maal een boete gegeven aan feitelijk leidinggevenden. De Inspectie heeft besloten om door te gaan met het beboeten van leidinggevenden. De hoogte van de boete voor de leidinggevende is in principe 50 procent van de boete die het bedrijf krijgt.

Webinar: Wet Werk en Zekerheid: Proeftijd- en concurrentiebeding, aanzegplicht, loondoorbetaling en uitzendkrachten

Per 1 januari 2015 treedt de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in werking. Hierdoor zullen grote veranderingen in het arbeidsrecht worden doorgevoerd. Mr. Babs Dubois geeft u tijdens dit webinar een uiteenzetting van de wetswijzigingen die vanaf 1 januari 2015 van kracht zullen zijn, zodat u hiermee in de praktijk aan het werk kan. Meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.