Logo
  • Nieuws
  • 13 maart 2008
  • Mariel Hovemann

Personeelstekort belemmert zakelijke activiteiten

De omzetgroei van de zakelijke dienstverleners viel in de laatste twee kwartalen van vorig jaar iets lager uit door het toenemende tekort aan arbeidskrachten. Vier van de tien ondernemers zegt hier hinder van te ondervinden zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Beeld Personeelstekort belemmert zakelijke activiteiten

2007 was voor de zakelijke dienstverleners een goed jaar met een omzetgroei van 10 procent. De groei viel in de laatste twee kwartalen wel iets lager uit in vergelijking met de eerste twee kwartalen.

Ondernemers gaven in de loop van vorig jaar in toenemende mate aan dat zij hinder ondervonden door het personeelstekort. Gaf een jaar eerder 15 procent dit aan, in de tweede helft van 2007 was dit gestegen naar circa 40 procent. In de computerservicebranche en de uitzendbranche was dit zelfs meer dan 50 procent.

 

Openstaande vacatures

Het aantal openstaande vacatures in de zakelijke dienstverlening is vorig jaar verder opgelopen. Eind 2007 stonden 5.000 meer vacatures dan een jaar eerder open, in totaal 48.000.

 

Toch hoeft goed personeel werven niet zo moeilijk te zijn als u denkt… Tijdens het seminar

Arbeidsmarktcommunicatie krijgt u te horen welke stappen u kunt zetten om tot een gestructureerde en geïntegreerde arbeidsmarktcommunicatie-strategie voor uw organisatie te komen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.