Logo
  • Nieuws
  • 27 mei 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: CBS

Ondernemers positief over werkgelegenheid

Het ondernemersvertrouwen van het Nederlandse bedrijfsleven is nu al zes kwartalen op rij positief. In de handel en de bouw nam het vertrouwen verder toe. Ondernemers zijn ook positief over de werkgelegenheid in hun bedrijf.

In de dienstverlening daalde het vertrouwen, maar ligt het wel nog steeds boven nul. Dit maken CBS, Kamer van Koophandel, EIB, MKB Nederland en VNO-NCW vandaag bekend.

Het ondernemersvertrouwen in de motor- en autohandel sloeg om van negatief naar positief. Een beter oordeel over de voorraden en een gunstige omzetverwachting waren de belangrijkste redenen. In alle sectoren, uitgezonderd de delfstofwinning is het ondernemersvertrouwen nu positief. Ook nam het vertrouwen in de groot- en detailhandel en in de bouw en industrie verder toe.

Vacature-indicator

De vacature-indicator staat op de hoogste stand in ruim vier jaar.  In de bouwsector is het aandeel bouwondernemers dat verwacht personeel aan te nemen sterk toegenomen.  In de commerciële dienstverlening en de industrie is de indicator weliswaar afgenomen, maar alsnog positief.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.