Logo
  • Nieuws
  • 25 april 2008
  • Mariel Hovemann

Nijmegen staakt proef anoniem solliciteren

Na twee keer te hebben geëxperimenteerd met anoniem solliciteren stopt de gemeente Nijmegen ermee. De proeven leidden niet tot de gewenste resultaten.

Beeld Nijmegen staakt proef anoniem solliciteren

Sinds augustus 2006 experimenteerde de gemeente met anoniem solliciteren. Een aantal gemeentelijke afdelingen behandelde sollicitaties anoniem. Dat wil zeggen dat de sollicitatiebrieven werden geanonimiseerd, naam en afkomst werden weggelakt.

 

Niet meer maar ook niet minder

Na evaluatie van de twee experimenten is de gemeente tot de conclusie gekomen dat de afdelingen die aan het experiment meededen niet meer maar ook niet minder allochtonen in dienst nemen. Reden voor de gemeente om te stoppen met anoniem solliciteren.

 

Gerichter werven

De gemeente blijkt dus niet te discrimineren. Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst, destijds burgemeester, nam anderhalf jaar geleden het initiatief tot dit experiment. Mocht het slagen dan zou het landelijk worden ingevoerd bij de overheid. Om toch meer allochtone medewerkers aan te nemen wil de gemeente meer allochtone stagiaires aannemen en gerichter gaan werven.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.