Logo
  • Nieuws
  • 23 augustus 2013
  • Mariel Hovemann

Menukaart subsidie banenplannen bekend

Het ministerie van SZW heeft een ‘menukaart’ gepubliceerd met suggesties voor werkgeversorganisaties en vakbonden om werknemers in de sector aan de slag te helpen.  Minister Asscher heeft hiervoor 600 miljoen beschikbaar gesteld.

Beeld Menukaart subsidie banenplannen bekend

Op de  menukaart is te zien voor welke banenplannen werkgevers subsidie aan kunnen vragen. Zo kunnen sectoren een transitiefonds opzetten waaruit werknemers een persoonlijk budget krijgen zodat zij hulp kunnen inschakelen bij de bemiddeling van werknemers naar ander werk, een centrum oprichten voor het bemiddelen van werknemers binnen de sector of leerwerkplekken en bijvoorbeeld personeelspoules opzetten.

De plannen worden voor de helft gefinancierd door het Rijk en voor de andere helft door de sectoren zelf. Het kabinet heeft voor de sectorplannen in de periode 2014-2015 600 miljoen euro vrijgemaakt. Vanaf 1 oktober van dit jaar kunnen sectorplannen worden ingediend. De cofinanciering geldt voor een periode van maximaal twee jaar.

Menukaart cofinanciering van sectorplannen

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.