Logo
  • Nieuws
  • 20 november 2017
  • Bron: GoFastForward

Kwart medewerkers zou niet opnieuw aangenomen worden

Veel ondernemers in het mkb zijn ontevreden over hun personele bezetting; zeker één op de vier werknemers zou niet opnieuw worden aangenomen. Ook krijgt één op de drie ondernemers zijn vacatures niet goed of niet snel genoeg ingevuld.

Beeld Kwart medewerkers zou niet opnieuw aangenomen worden

Dit blijkt uit onderzoek van GoFastForward in samenwerking met onderzoeksbureau Ruigrok Netpanel onder ruim 600 ondernemers/DGA’s. GoFastForward begeleidt ondernemers bij hun groeiplannen. Hoe meer mensen er bij een bedrijf werken, hoe hoger het percentage dat door de ondernemer als ‘niet geschikt’ wordt gezien. De groep ondernemers met een bedrijf met meer dan twintig werknemers zou zelfs ruim een derde van het personeel (34%) niet opnieuw aannemen. Voorts geeft slechts een derde van de ondernemers aan dat hun bedrijf moeiteloos doordraait wanneer zij zelf op vakantie zijn.

Eén op de vijf ondervraagde ondernemers ziet het werven en behouden van personeel als de grootste uitdaging voor 2018. Gek genoeg geeft slechts één op de twintig ondernemers aan dat HR meer aandacht verdient in hun bedrijf. "Veel ondernemers gaan niet met een gerust hart op vakantie, omdat zij onvoldoende aandacht hebben besteed aan de werving en selectie van goede, gekwalificeerde mensen," aldus Rutger Prent van GoFastForward. "Zelf doen is nog steeds een hardnekkig fenomeen bij ondernemers. Gevolg is dat zij teveel nodig blijven in hun eigen bedrijf. Daarmee zitten veel ondernemers gevangen in hun bedrijf en dat remt hun groei."

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.