Logo
  • Nieuws
  • 16 maart 2020

HR verwacht dit jaar nog meer vacatures

Bijna 70 procent van de HR-professionals verwacht in 2020 een grotere vacaturebehoefte dan vorig jaar. Dit blijkt uit een recente poll van Yoores Recruitment Solutions onder HR-professsionals.  

Beeld HR verwacht dit jaar nog meer vacatures

Een kwart van de deelnemers aan de poll verwacht juist minder vacatures te krijgen dit jaar, terwijl 6 procent aangeeft een zelfde aantal vacatures te verwachten in 2020. Het onderzoek laat op diverse manieren de dynamiek zien rondom recruitment. Gevraagd naar een ideale recruitment-omgeving komen vrijwel alle issues langs waar HR momenteel bovengemiddeld actief mee bezig is. Denk aan het versterken van het Employer Brand, steeds actievere focus op de mogelijkheden van social media en actievere inzet op referral recruitment. 

Recruitment-proces

De vraag in hoeverre die focus op de hiervoor genoemde thema’s ook leidt tot een verbeterde kwaliteit van de recruitment-inspanningen is lastig te beantwoorden. Het onderzoek geeft hier een diffuus beeld. Enerzijds geven de HR-professionals aan redelijk tevreden te zijn over hun eigen inspanningen rondom recruitment. Maar anderzijds is een vrij grote groep ontevreden over de snelheid van het recruitment-proces. Eenderde van de respondenten geeft dit proces zelfs een onvoldoende.

Download hier de whitepaper met alle onderzoeksresultaten

Actief sinds 2011 als Recruitment Solutions Provider, heeft Yoores als specialist op dit gebied een grote voorsprong. Begonnen met Recruitment Process Outsourcing (RPO), hebben wij de processen opgesplitst en bieden wij nu ook Recruitment Marketing, Employer Branding en Consultancy als losse diensten aan. Met Employer Branding als rode draad door het proces geloven wij niet in 100% automatisering. Yoores is een mensgerichte en professioneel geschoolde Recruitment Consultant.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.