Logo
  • Nieuws
  • 21 augustus 2008
  • Arzu Kokeng

Haal een Chinees in huis!

Steeds meer bedrijven kampen met personeelstekorten, met name in de technische beroepen. Ondanks de tekorten op de arbeidsmarkt lijken veel Nederlandse HR-managers nog steeds huiverig te zijn om ‘een Chinees in huis te halen’. Om u af te helpen van uw koudwatervrees voor Chinezen, hebben het Nyenrode Europe China Institute en International Top Talent samen het Professionals Programme ontwikkeld.

Beeld Haal een Chinees in huis!

Hoogopgeleide young professionals uit China doen tijdens dit programma een jaar werkervaring op bij Nederlandse bedrijven en volgen daarnaast een opleiding aan de Nyenrode Business Universiteit. Focus van het programma ligt op het versterken van soft skills en persoonlijke vaardigheden van de Chinese deelnemers; onontbeerlijk voor het werken in een westerse onderneming.

 

De bedrijfscultuur in Nederland

Als de Chinese kandidaat bevalt, kan dat leiden tot een langere arbeidsrelatie met het betreffende bedrijf. Ook kunnen bedrijven het programma gebruiken om Chinese kandidaten kennis te laten maken met de bedrijfscultuur in Nederland, om hen zodoende later effectiever aan het werk te kunnen zetten in China.

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.