Logo
  • Nieuws
  • 19 november 2014
  • Jorien Leendertse

Bedrijven ontberen kennis voor plaatsing arbeidsbeperkten

Hoewel ruim de helft van de bedrijven achter de invoering van de Participatiewet staat,  ontbreekt het bij maar liefst 40 procent aan kennis of externe hulp om mensen met een arbeidsbeperking te plaatsen. Dit blijkt uit onderzoek van Randstad onder 225 bedrijven.

Een kwart van de werkgevers heeft geen idee hoeveel werknemers zij moeten plaatsen; 50 procent verwacht extra kosten te maken en in 45 procent van de gevallen ontbreekt het aan personeel om de werknemers te begeleiden. De bedrijven geven ook aan vaak onbekend te zijn met de doelgroep en de mogelijkheden.

Informatiecampagne voor werkgevers

Randstad start met een campagne die de komende vier weken werkgevers van informatie voorziet. Kennissessies, lezingen, bedrijfsbezoeken, een speciale website en een film zullen onderdeel zijn van de campagne. Daarnaast ontmoeten werkgevers arbeidsbeperkten en ervaren zij hoe het is om met hen samen te werken.

Webinar: Participatiewet en Wajong

Per 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. Hiermee wordt de rol van de gemeente een stuk groter als het gaat om arbeidsparticipatie van de zogenaamde ‘onderkant van de arbeidsmarkt’. er gaat voor gemeentes het nodige veranderen. Maar ook voor werkgevers is een belangrijke rol in de Participatiewet neergelegd: zij moeten er zorg voor dragen dat voldoende jonggehandicapten (Wajong), WSW-ers en bijstandsgerechtigden aan het werk komen. Meer informatie...

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.