Logo
  • Download
  • 14 januari 2022

Whitepaper: Op weg naar het werven van toptalent

In deze gids ontdek je hoe succesvol recruitment er juist nu uit kan zien. Je ziet welke factoren ten grondslag liggen aan de huidige veranderingen, ontdekt hoe je recruitment het beste in kunt richten en met welke tools je meer successen kunt boeken. We kijken naar efficiënte en effectieve wervingsstrategieën en processen rondom recruitment. Ook onderzoeken we hoe je het recruitmentproces optimaliseert en meetbaar maakt, ter verbetering van de resultaten.
Beeld Whitepaper: Op weg naar het werven van toptalent

Download

Type:
PDF
Grootte:
11 pagina's
Download

Terwijl de wereld zoekt naar manieren om met de impact van de pandemie om te gaan, verandert je organisatie in rap tempo. Gecentraliseerd werken vanuit een kantooromgeving lijkt lang geleden. Werven van nieuwe mensen, je medewerkers en teams aan boord én betrokken houden is een uitdaging. Terwijl zij de sleutel zijn tot succes in de nieuwe economie.

Zowel operationeel als wat de ondersteunende infrastructuur betreft, krijgt vrijwel iedere organisatie te maken met nieuwe vereisten. Het is niet raar als blijkt dat je organisatie hiervoor niet de juiste capaciteiten in huis heeft. Deze lacunes zul je moeten aanpakken. Door mensen nieuwe taken te geven, combinaties van vaardigheden te heroverwegen, de juiste nieuwe medewerkers te vinden en sterke teams te vormen. Dit alles is cruciaal. En het moet snel, op afstand en met succes worden uitgevoerd. Alleen met de juiste mensen op de juiste plek is een organisatie in staat zichzelf opnieuw uit te vinden en ook nu organisatieresultaat te realiseren. Vol vertrouwen.

Aannemen en behouden van de juiste mensen was altijd al een lastig en kostbaar proces. Met risico’s. Dit is nog moeilijker in een wereld die zich een weg uit de pandemie probeert te banen. Snel, online werven met vertrouwen, op afstand onboarden, in de bestaande structuur integreren van nieuwe collega’s én tegelijkertijd je eigen mensen motiveren en betrokken houden in hun veranderende rol – dit zijn wereldwijd enorme uitdagingen. Voor grote en kleine bedrijven.

Een solide strategie is nodig. Een aanpak die je helpt talent te vinden dat past bij de organisatiecultuur, geschikt is voor de functie en bereid zich aan je te binden. Krijg dit voor elkaar en je kunt de wereld aan. Lukt het je niet, dan wacht een lastige tijd met een ingewikkeld personeelsbestand en hoge kosten.

Actuele HR-aandachtspunten als het gaat om recruitment:

  • Werving en onboarding op afstand
  • Aansluiting bij team en cultuur
  • Verminderen van zowel bewuste als onbewuste vooroordelen bij werving
  • Herkennen van toptalent
  • Medewerkersbetrokkenheid
  • Diversiteit en inclusie

Thomas International helpt organisaties door onzekerheid weg te nemen: welke prestaties kun je verwachten, wie zijn jouw allerbeste medewerkers (zowel qua team-fit als capaciteiten) en hoe optimaliseer je teamprestaties. Ruim 40 jaar zet Thomas hiervoor de beste assessments in, met eenstevig fundament van psychologie en data.

Download de gratis whitepaper. 

 

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.