Logo
  • Download
  • 8 september 2022

Personeelskrapte? Pak de internationale kansen

Het blijft hoe dan ook momenteel een heidens karwei om in Nederland getalenteerd personeel te werven. Een oplossing kan zijn om talenten aan te trekken vanuit Europa maar ook vanuit verre streken. Dat klinkt voor veel mensen lastiger dan het is. “Het is stukken eenvoudiger geworden”, merkt Teddy Dimitrova, die zich al jaren in Nederland bezighoudt met recruitment van buitenlandse hoogopgeleide talenten.
Beeld Personeelskrapte? Pak de internationale kansen

Download

Type:
PDF-bestand
Grootte:
827 KB
Download
Aangeboden door:
Localyze

Als jonge Bulgaarse student heeft zij ook haar weg moeten vinden hier, dus ze kan uit eigen ervaring putten bij het begeleiden van buitenlandse professionals in de Nederlandse cultuur.

Vergunning binnen 2 weken al binnen

Werkgevers in Nederland kunnen Nederlandse werkvergunningen snel regelen voor hooggekwalificeerde medewerkers, zonder hoeven aan te tonen dat er geen geschikte kandidaten zijn in Nederland of de Europese Unie. Binnen slechts twee weken na aanvraag kan zo’n vergunning al binnen zijn Ook is het belastingvoordeel van 30% bij het inhuren van buitenlandse werknemers een van de grote trekkers om dit te doen, voor beide partijen.

Lees meer over de voordelen van inhuren van internationaal talent in de whitepaper ‘Personeelskrapte? Pak de internationale kansen’

Localyze biedt een softwareoplossing die alle aspecten van de mobiliteit van werknemers vereenvoudigt, van zakenreizen tot tijdelijke overplaatsingen tot volledige verhuizingen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.