Logo
  • Download
  • 20 december 2022

Inhuren internationaal talent - De voordelen en regels uitgelegd

Een oplossing om de personeelskrapte tegen te gaan is om talenten uit het buitenland aan te trekken. Uit Europa of verder. Dat klinkt voor veel mensen lastiger dan het is. In deze whitepaper dan ook een overzicht van de voordelen en regels voor het inhuren van buitenlandse kenniswerkers. Inclusief Checklist Europese Blauwe Kaart.
Beeld Inhuren internationaal talent - De voordelen en regels uitgelegd

Download

Type:
PDF-bestand
Grootte:
827 KB
Download
Aangeboden door:
Localyze

Werkgevers in Nederland kunnen Nederlandse werkvergunningen snel regelen voor hooggekwalificeerde medewerkers, zonder hoeven aan te tonen dat er geen geschikte kandidaten zijn in Nederland of de Europese Unie. Binnen slechts twee weken na aanvraag kan zo’n vergunning al binnen zijn. Ook blijft het belastingvoordeel van 30% bij het inhuren van buitenlandse werknemers een van de grote trekkers om dit te doen, voor beide partijen. “Het is stukken eenvoudiger geworden”, merkt Teddy Dimitrova, die zich al jaren in Nederland bezighoudt met recruitment van buitenlandse hoogopgeleide talenten. 

In deze whitepaper vertelt Teddy meer over de voordelen en de regelingen.

Inhoud whitepaper:

  • Voordelen
  • Draagvlak en begeleiding
  • 30%-regeling
  • Regels voor internationaal werven
  • Checklist Europese Blauwe Kaart

 

 

Localyze biedt een softwareoplossing die alle aspecten van de mobiliteit van werknemers vereenvoudigt, van zakenreizen tot tijdelijke overplaatsingen tot volledige verhuizingen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.