Logo
  • Achtergrond
  • 16 maart 2016
  • Toine Al (i.s.m Hetty Moll, Compagnon)
Exclusief artikel

Gerda Quak, VWS: ‘Samen een strategie omarmen’

Het ministerie van VWS werkt een ambitieuze beleidsagenda af. Voor medewerkers en organisatieonderdelen ligt de lat hoger dan ooit. Maar de motivatie is er bepaald niet minder om, aldus Gerda Quak. Haar taak: alles en iedereen verbinden voor één gezamenlijke bedoeling.
Beeld Gerda Quak, VWS: ‘Samen een strategie omarmen’

Kernachtiger dan met het motto ‘Nederland Gezond en Wel’ kun je de missie van het Ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) niet samenvatten. Minister Edith Schippers (VVD) en staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA) leiden het departement met in het concern circa 4000 ambtenaren. Samen maken zij het overheidsbeleid voor de volksgezondheid, curatieve en langdurige zorg. Hieraan draagt de Directie OBP met ruim 200 medewerkers bij als centrale stafdirectie, waar Gerda Quak sinds twee jaar leiding geeft aan afdelingen als Informatie en facilitair management, P&O, Flex, CIO, Integrale Veiligheid en een Bedrijfsbureau. Onder het ministerie valt een aantal diensten en instellingen waaronder de Inspectie voor de Gezondheidszorg, Inspectie Jeugdzorg, de Nederlandse Zorgautoriteit.
Quak ontvangt de verslaggevers op de 16e etage van het kantoor waar het ministerie nog maar net is ingetrokken. Ze is jarig en vertelt dat ze aan het begin van de dag op elke etage gezonde repen heeft uitgedeeld. “Als we de samenleving vragen een plaats te geven aan het thema ‘Gezond en Wel’, moeten we beginnen zelf het goede voorbeeld te geven.”
De opdracht bij haar aantreden in januari 2014 luidde: de centrale stafafdeling klant- en resultaatgericht maken. “Die klant is de interne klant. Maar uiteindelijk is de burger de eindklant voor wie we het allemaal doen en elke dag met plezier naar ons werk komen.”
Ter kennismaking begon zij met een reeks werkbezoeken en ontdekte zo de wereld van VWS, die bestaat uit 19 middelgrote organisaties waar deskundigheid centraal staat. Maar zij ontdekte ook dat er veel onvrede was over het feit dat vanuit het Rijk besloten is om te bezuinigen, waarbij veel bazen niet achter de effecten van die bezuinigingen konden staan. Quak: “Er was onvoldoende besef van een gezamenlijke bedrijfsvoeringstrategie om de missie ‘Gezond en Wel’ verder te brengen. Een tweede was dat er iets ontbrak in de concernverbinding. Als groep van kleine specialistische organisaties bundelden we onze krachten te weinig. Uiteindelijk werd mijn opdracht ook: samen de bedrijfsvoeringstrategie omarmen. Er was binnen het concern een enorme bereidheid om samen op te trekken.”

Verder lezen?

U kunt dit artikel helemaal lezen als u bent geregistreerd en ingelogd.

Gratis registreren

Krijg toegang tot exclusieve content
Registreren

Inloggen

Log in met uw e-mailadres en wachtwoord
Inloggen
Compagnon is HR-specialist en biedt complete oplossingen voor recruitment-, flex- en careermanagement.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.