Logo
  • Nieuws
  • 27 maart 2013
  • Lianne Bouman

Publieke en private organisaties werken vaker samen

Uitzendbureaus, Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) en gemeenten trekken steeds vaker met elkaar op. Jaren lang werkten zij langs elkaar heen en amper samen; steeds vaker worden er nu projecten opgepakt om uitkeringsgerechtigden aan een uitzendbaan te helpen.

Beeld Publieke en private organisaties werken vaker samen

Dat het zo lang duurde voordat publieke- en private organisaties met elkaar gingen samenwerken, komt door vooroordelen. Dat schrijft Flexmarkt.

WW en WWB


Sommige uitzenders vinden gemeenten traag en drukken op mensen met een bijstandsuitkering het stempel ‘kansloos op de arbeidsmarkt’. Anderzijds denken veel gemeenten dat uitzenders alleen geïnteresseerd zijn in commercieel, kansrijke kandidaten. Maar uitzenders blijken er heel goed in te slagen moeilijk plaatsbare mensen weer aan het werk te helpen. Sterker nog, de uitzendbranche is de belangrijkste sector waar mensen uit de WW (Werkloosheidswet) en de WWB (Wet werk en bijstand) een baan vinden.

Feiten & cijfers


• Circa 31 procent van alle bij UWV geregistreerde werkzoekenden, vindt werk via een uitzendbureau.
• In 2011 zijn 57.910 mensen die langer dan drie maanden een WW-uitkering kregen via een uitzendbureau aan het werk gegaan.
• Jaarlijks vinden meer dan 12.000 55-plussers een baan via een uitzendbureau.
• 22 procent van de werklozen die via een uitzendbureau een baan vindt, is jonger dan 25 jaar.

Tip


Als u een 50-plusser in dienst neemt kunt u een premiekorting krijgen. De korting kan oplopen tot 7.000 euro. U krijgt de korting maximaal drie jaar. Om de premiekorting te krijgen hebt u van de werknemer een doelgroepverklaring nodig. Hierin staat dat de werknemer inderdaad een WAO-/WIA- of WAZ-uitkering heeft op de dag voorafgaand aan indiensttreding bij u.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.