Logo
  • Nieuws
  • 11 juni 2013
  • Mariel Hovemann

Nederland voorop in gebruik (online)assessments

Nederland is wereldwijd het land met het hoogste gebruik van psychometrische assessments. Maar liefst 86 procent van de Nederlandse ondervraagden geeft aan assessments in de organisatie te gebruiken, net iets meer dan Noorwegen, Zweden en de UK. Van de vijftien onderzochte landen scoren Portugal en Roemenië met 44 en 33 procent het laagst. Dit blijkt uit een groot internationaal onderzoek onder ruim 2400 organisaties, opgezet door cut-e.

Beeld Nederland voorop in gebruik (online)assessments

Als belangrijkste voordelen van assessments geeft 72 procent aan dat ze leiden tot betrouwbaarder en minder risicovolle beslissingen. Dit is een stijging van 5 procent ten opzichte van twee jaar geleden.

Zichtbare versus verborgen kosten


De belangrijkste reden waarom een beperkte groep – met name kleinere - organisaties nog géén gebruik maken van assessments zijn de kosten, waarbij vaak wordt opgemerkt dat ‘alleen het interview als selectiemiddel ook al voldoet’.

Groei online assessments


Een andere belangrijke uitkomst is de duidelijke verschuiving – in alle landen - richting online assessments. In de volwassen markten zijn er nauwelijks bedrijven die nog alleen offline versies van assessments gebruiken. De meeste van hen zijn overgeschakeld op online oplossingen. Noorwegen kent, met 88 procent, het hoogste gebruik van online assessments, Nederland volgt als tweede met 67 procent. Grotere bedrijven neigen meer naar online dan kleinere bedrijven.

Meer meting competenties


Een derde belangrijke uitkomst van het onderzoek is dat wereldwijd steeds meer ingezet wordt op het meten van competenties naast de beoordeling op kennis en ervaring. Het aantal respondenten dat dit aangeeft is sinds het vorige rapport met 7 procent gestegen. Competenties zijn daarmee de belangrijkste factor waarop selectie plaatsvindt.

In Nederland wordt cut-e vertegenwoordigd door HRorganizer en zijn partner Kenhardt International.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.