Logo
  • Opinie
  • 20 oktober 2014

It’s man against robot – Learning Agility biedt uitkomst

Minister Asscher schetste in een toespraak een treffend beeld van de veranderingen op de arbeidsmarkt. Robots nemen in hoog tempo arbeid van mensen over. Het werk verandert en als u niet oppast dan mist u de boot. O ja, en de oplossing van de minister, namelijk het onderwijs veranderen, komt voor u waarschijnlijk te laat…

Gelukkig is het bedrijfsleven al langer gericht op de toekomst. Zij kijken naar Learning Agility: het vermogen om in nieuwe omstandigheden snel effectief gedrag te ontwikkelen. Dit vermogen is meetbaar. Onthoud deze term, want de volgende keer dat u gaat solliciteren wordt u hierop getest.

Wat betekent dit voor u? De Learning Agility formule:

  • U bent voortdurend nieuwsgierig, u omarmt het nieuwe.
  • U bent geïnteresseerd in andere mensen, hun waarden en culturen.
  • U bent mentaal flexibel, u onderzoekt en denkt na.
  • Ook in onbekende situaties formuleert u nieuwe doelen.
  • En het belangrijkste: U bent zelfkritisch en vraagt u af wat u beter kunt doen.

U staat nu bijvoorbeeld voor de klas, maar straks geeft u online onderwijs. Als u dit niet ziet zitten, niet nadenkt over hoe u uw leerlingen online iets kunt bijbrengen en vindt dat u nu onvervangbaar bent, bent u niet learning agile. U staat dan straks aan de zijlijn. Bent u echter nieuwsgierig genoeg om nu te experimenteren, vraagt u uw leerlingen hoe de online les beter kan en analyseert u uw resultaat, dan bent u de leraar van de toekomst. Dan valt u niet weg te robotiseren.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.