Logo
 • Nieuws
 • 21 december 2015
 • Bron: HFM Talentindex

Is HR Learning Agile of niet? De eerste resultaten van het Learning Agility onderzoek onder HR

Learning Agility is het vermogen om op basis van nieuwe ervaringen snel en flexibel nieuw effectief gedrag te ontwikkelen. De noodzaak van Learning Agile medewerkers is des te groter voor de HR-afdeling van een organisatie.

RaymakersvdBruggen, HRcommunity en HFMtalentindex hebben de afgelopen maanden een groot Learning Agility onderzoek uitgevoerd onder HR. Onlangs zijn de eerste onderzoeksresultaten bekend gemaakt door Prof. Dr. Jaap van Muijen op het HRtop100 event.

Als bouwers aan de organisatie-van-de-toekomst, moet HR eerder nog dan anderen de ontwikkelingen vóór zijn, overzicht hebben van het potentieel binnen de organisatie en waar nodig de juiste mensen binnen zien te halen. HR moet dus Learning Agile zijn in het kwadraat!

Enkele eerste resultaten uit het HR Learning Agility onderzoek in het kort:

 1. HR scoort hoog op Learning Agility
 2. Vooral de score op Self-Awareness is opvallend
 3. Op Mental Agility blijft HR achter op het senior lijnmanagement
 4. HR-mannen scoren hoger op Change Agility, HR-vrouwen op Self-Awareness
 5. Universiteit scoort hoger dan hbo
 6. HR in non-profit scoort hoger op Learning Agility dan HR in de dienstverlening of industrie
 7. Leidinggevenden meer Learning Agile dan niet-leidinggevenden, behalve op het onderdeel People Agility
 8. HR in grootste organisaties zijn het meest leervaardig

Meer weten?
Download dan het hele artikel '8 feiten over HR en Learning Agility'

HFMtalentindex, meer rendement uit talent. HFMtalentindex helpt organisaties om meer rendement uit talent te halen door talent te herkennen en te benutten. De innovatieve online assessments en tools van HFMtalentindex bieden de HR-manager een dieper inzicht in de organisatie: Waar zit het talent? Wie maakt het verschil? Waarom scoort het ene team beter dan het andere? Welke combinatie van talenten werkt het best? HFMtalentindex is een compleet geïntegreerd online systeem voor uw hele HR-proces. Vanuit één systeem beschikt u over professionele tools voor Assessment, Development, Performance en Talent Analytics.

Producttips

Ook interessant

HR Benchmark 2019
Download de gratis whitepaper

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.