Logo
 • Nieuws
 • 21 december 2015
 • Bron: HFM Talentindex

Is HR Learning Agile of niet? De eerste resultaten van het Learning Agility onderzoek onder HR

Learning Agility is het vermogen om op basis van nieuwe ervaringen snel en flexibel nieuw effectief gedrag te ontwikkelen. De noodzaak van Learning Agile medewerkers is des te groter voor de HR-afdeling van een organisatie.

RaymakersvdBruggen, HRcommunity en HFMtalentindex hebben de afgelopen maanden een groot Learning Agility onderzoek uitgevoerd onder HR. Onlangs zijn de eerste onderzoeksresultaten bekend gemaakt door Prof. Dr. Jaap van Muijen op het HRtop100 event.

Als bouwers aan de organisatie-van-de-toekomst, moet HR eerder nog dan anderen de ontwikkelingen vóór zijn, overzicht hebben van het potentieel binnen de organisatie en waar nodig de juiste mensen binnen zien te halen. HR moet dus Learning Agile zijn in het kwadraat!

Enkele eerste resultaten uit het HR Learning Agility onderzoek in het kort:

 1. HR scoort hoog op Learning Agility
 2. Vooral de score op Self-Awareness is opvallend
 3. Op Mental Agility blijft HR achter op het senior lijnmanagement
 4. HR-mannen scoren hoger op Change Agility, HR-vrouwen op Self-Awareness
 5. Universiteit scoort hoger dan hbo
 6. HR in non-profit scoort hoger op Learning Agility dan HR in de dienstverlening of industrie
 7. Leidinggevenden meer Learning Agile dan niet-leidinggevenden, behalve op het onderdeel People Agility
 8. HR in grootste organisaties zijn het meest leervaardig

Meer weten?
Download dan het hele artikel '8 feiten over HR en Learning Agility'

Assessio is gespecialiseerd in strategische HR met digitale oplossingen voor ruimdenkende werving en ontwikkeling. De online assessments en tools bieden de HR-professional datagedreven inzichten over kandidaten en medewerkers. De tools anticiperen op werkprestaties, identificeren potentieel en matchen organisaties met de juiste kandidaten. Bij Assessio willen ze het traditionele recruitmentproces op zijn kop zetten en oude patronen en gewoonten uitdagen. Het identificeren van talent mag niet aan het toeval worden overgelaten: finding talent is not magic, it’s science.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.