Logo
  • Nieuws
  • 2 juni 2015
  • Bron: IBM

Aandacht voor m/v diversiteit werpt vruchten af

Jaarlijks licht Talent naar de Top het m/v-diversiteitsbeleid van organisaties door op zes dimensies: leiderschap, strategie en management, HR-management, communicatie, kennis en vaardigheden en klimaat. In 2014 scoorden organisaties op alle dimensies hoger vergeleken met het jaar daarvoor.

Beeld Aandacht voor m/v diversiteit werpt vruchten af

Organisaties die het charter Talent naar de Top hebben ondertekend zijn duidelijk koplopers als het gaat om een evenwichtige verdeling van vrouwen en mannen. Zo blijkt uit de Monitor Talent naar de Top 2014. Bijna de helft van de rvb’s (43,6 procent) van charterorganisaties voldoen aan het wettelijk streefcijfer van 30 procent. Bij de rvb’s van niet-ondertekenaars is dit nog geen 10 procent. En bij de ondertekenaars voldoet 21,4 procent van de rvc’s aan het streefcijfer. Bijna 2 keer zoveel als die van de niet-ondertekenaars.

Leiderschap en HR-management

In 2014 scoorden organisaties op alle dimensies hoger vergeleken met het jaar daarvoor. De ontwikkeling is het meest zichtbaar voor leiderschap, HR-management en klimaat. Veel organisaties bereikten het hoogste niveau, de beheersingsfase. Weinig organisatie bevonden zich in 2014 nog op de laagste niveaus.

Vergroten productiviteit en innovatie

Als er gekeken wordt naar drijfveren voor m/v diversiteit in de top dan wordt het vergroten van productiviteit en innovatie als veruit de belangrijkste reden genoemd. In vergelijking tot voorgaande jaren wint deze zakelijke meerwaarde steeds meer terrein.

IBM Connect 2015

Hoe zorgt u ervoor dat de talenten in uw organisatie klaar zijn voor de toekomst? IBM, Opportunity in Bedrijf en Talent naar de Top bieden u een praktisch middagprogramma aan, speciaal voor HR-professionals. De nadruk ligt op de veranderende workforce en de gevolgen hiervan op het vlak van talentontwikkeling, diversiteit en samenwerking binnen de organisatie.

Schrijf u nu in voor IBM Connect 2015 op 9 juni in DeFabrique te Utrecht

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.