Logo
  • Nieuws
  • 12 november 2013
  • Michelle Hollenberg

Efficiënte inzet medewerkers levert tonnen geld op

Organisaties die over een optimale roosterplanning beschikken, kunnen in drie maanden tijd tot maar liefst 800.000 euro besparen op externe inhuur. Reden hiervoor is dat medewerkers en managers zelf de regie hebben over de invulling van het dienstrooster.

Dit blijkt uit cijfers van HR-softwareleverancier Raet op basis van een recente business case van een organisatie met meer dan 1000 medewerkers die gebruik maakt van externe inhuur.

Kwaliteitsimpuls

Door mensen en middelen goed te plannen, resulteert dit in een directe kwaliteitsimpuls aan het primaire proces van een organisatie: de juiste medewerker staat op het juiste moment en op de goede plaats ingeroosterd.

Traditionele planningsoplossingen zijn tijdrovend: de planner is verantwoordelijk voor het opstellen van het rooster en het bijhouden van wijzigingen en 70 procent van de basisplanning wijzigt door ongeplande afwezigheid van medewerkers of een plotselinge stijging van de capaciteitsvraag.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.