Logo
  • Nieuws
  • 2 oktober 2009
  • Erik de Groot

Vergadermoe? Hou een 'no meeting'-dag!

Een op de vijf vergaderingen is onnodig. Dit vindt althans 42 procent van de Nederlandse managers. Voornaamste irritatie is de onvoldoende voorbereiding van collega’s. Hierdoor verliezen de vergaderingen vaak hun nut. Dit blijkt uit de uitkomsten van het Workplace Survey uitgevoerd door Robert Half.

Beeld Vergadermoe? Hou een 'no meeting'-dag!

Van de ondervraagde Nederlandse managers vindt 47 procent dat hun collega’s zich onvoldoende voorbereiden op de vergaderingen. Hierdoor verliezen veel vergaderingen hun effect. Vergaderingen worden vaak onduidelijk, langdradig en overbodig. Ook het ontstaan van teveel discussies tijdens een vergadering en de aanwezigheid van mensen die daar niet horen te zijn worden veel genoemd als irritatiefactoren.

 

‘No meeting’ dagen

In Nederland is het nog zeer ongebruikelijk dat er dagen ingepland worden zonder vergaderingen. Slechts 24 procent van de managers in Nederland gaf aan hier specifiek rekening mee te houden. In andere landen wordt het veel vaker gedaan. In Oostenrijk plant 57 procent van de managers specifiek een dag in zonder vergaderingen. Van de Nederlandse manager die ‘no meeting’ dagen inplannen gaf 34 procent aan dat deze dagen veel productiever te vinden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.