Logo
  • Nieuws
  • 5 november 2008
  • Arzu Kokeng

U bent minder internationaal dan de rest van Europa

Bijna de helft van de Nederlandse hoger opgeleiden wil niet in het buitenland werken. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van carrièresite StepStone.

Beeld U bent minder internationaal dan de rest van Europa

49.785 hoger opgeleiden in 18 landen zijn geïnterviewd voor het onderzoek. Het resultaat laat zien dat deze groep werknemers flexibeler zijn dan twee jaar geleden.

 

“Het onderzoek van StepStone  toont aan dat de arbeidsmarkt voor hogere opgeleiden steeds meer internationaal wordt. Het is wel apart dat Nederland altijd gezien wordt als een land wat hierin voorop loopt, terwijl dit in vergelijking met de rest van Europa niet het geval is”, zegt Countrymanager Gijs Bos.

 

Absoluut geen optie

Internationaal gezien zegt 69 procent dat zij geïnteresseerd zijn om in het buitenland te werken. Nederland is daarentegen een stuk minder internationaal. Slechts 30 procent van de hoger opgeleiden zegt dat zij geïnteresseerd zijn in het werken in het buitenland. 44 procent zegt dat het werken in het buitenland absoluut geen optie is en de overige hoger opgeleiden zegt dat het afhankelijk is van de baan.

 

In Litouwen zegt 82 procent van de deelnemers dat zij graag in het buitenland willen werken, 79 procent in Estland. De voorloper in dit onderzoek is Oekraïne met 84 procent enthousiastelingen over een carrière in het buitenland. De Polen daarentegen blijven het liefst dichtbij huis en haard met 65 procent van de ondervraagden die zegt niet in het buitenland te willen werken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.