Logo
  • Nieuws
  • 5 november 2015
  • Jesper van Wijk

Talentmanagement en de supply chain: ‘Het is geen eenheidsworst’

Unilever is al vele jaren bezig met het werven en managen van talent. In een driejarig programma binnen de Benelux proberen zij talenten klaar te stomen om WL2-managers te worden. Tijdens het programma leren zij over verschillende facetten van de Supply Chain, waaronder de logistieke hubs binnen de Benelux.

Tijdens het programma doorlopen de deelnemers alle disciplines binnen de productieketen van Unilever van fabriek tot de eindproducten die te vinden zijn bij retailers. Vooral in het eerste jaar ligt de focus op de Supply Chain.

Jorrit Bosselaar is al twee jaar HR Business Partner Supply Chain bij Unilever Nederland. Hij opereert op verschillende niveaus zowel lokaal, Europees als op global niveau. Volgens hem zit er een interessante complexiteit binnen de Supply Chain. “Het is interessant omdat je te maken hebt met verschillende mensen. Je hebt te maken met diverse functieniveaus en heel veel diverse takken van sport. Dat maakt het hele principe van talentmanagement lastig, want het is geen eenheidsworst. Je hebt te maken met marketeers en je hebt mensen die bedrijfskunde hebben gestudeerd en goed zijn in planning, maar dat is iets anders dan een technische achtergrond hebben en in staat zijn technische projecten te kunnen  managen,” aldus Bosselaar. Het is daarom belangrijk voor Unilever dat de talenten die zij werven over alle schakels binnen de Supply Chain weten waar de knooppunten liggen.

Geografische mobiliteit

Ook de geografische mobiliteit speelt een belangrijke rol bij het managen van talent, want in een tijd waar vaak beide partners werken is het soms moeilijk om mensen te werven in een bepaalde omgeving. “Laatst had ik een gesprek met een trainee over geografische mobiliteit en de dimensie die daar bij komt kijken is wat je partner doet. Vroeger was de man kostwinnaar en de vrouw zorgde voor de kinderen, dat is nu natuurlijk anders,” aldus Bosselaar.

 
 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.