Logo
  • Nieuws
  • 17 november 2008
  • Gabor Mooij

Prijs voor duurzaam personeelsbeleid is gewonnen door…

Het zogeheten Kroontjesestafettestokje voor goed werkgeverschap van het Werkgeversforum Kroon op het Werk is door Fortis Bank Nederland doorgegeven aan het onderzoeksbureau SKB. Dit is te lezen op de website van Kroon op het Werk.

Beeld Prijs voor duurzaam personeelsbeleid is gewonnen door…

Elke organisatie die het Kroontjesestafettestokje ontvangt, moet het binnen drie maanden doorgeven aan een andere organisatie met een inspirerend verzuim- en (re)-integratiebeleid.

 

Opvallend verzuim en (re)-integratiebeleid

Het estafettestokje is een erkenning voor duurzaam personeelsbeleid. Met de estafette wil het Werkgeversforum organisaties met een opvallend verzuim en (re)-integratiebeleid vinden. Ook wil het met de estafette meewerken aan het ontstaan of versterken van regionale netwerken.

 

SKB

Het opvallende is dat SKB zelf onderzoeken verzorgt naar vitaliteit, gezondheid en tevredenheid van werknemers. Bij het bureau werken 26 mensen uit diverse leeftijdscategorieën. De cultuur bij SKB wordt door Kroon op het Werk omschreven als

informeel, respectvol, met teamgeest en met een hoog kwaliteitsstreven. Verder noemt het werkgeversforum het aannamebeleid van SKB waarbij de motivatie en kwaliteit van kandidaten doorslaggevend zijn. Het bureau heeft dit jaar bijvoorbeeld al twee oudere werknemers aangenomen vanwege hun brede ervaring.

 

Tip

Er zijn diverse instrumenten waarmee u een duurzaam leeftijdbewust personeelsbeleid kunt opzetten. Deze instrumenten zijn: functioneringsgesprekken, coaching en begeleiding, opleiding en ontwikkeling, functieverandering. aanpassing van iemands taken, flexibele  (deeltijd)pensionering, flexibele werkduur en werktijden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.