Logo
  • Nieuws
  • 10 februari 2009
  • Tom Dobber

Populariteit flexwerken nog groter

Steeds meer organisaties beschikken over flexplekken. Dat blijkt uit onderzoek van netwerkspecialist AXIANS. Vorig jaar bleek uit hetzelfde onderzoek al dat de populariteit van flexwerken groot is; toen beschikte driekwart van de organisaties over flexplekken. Dit jaar is dat toegenomen tot negentig procent.

Beeld Populariteit flexwerken nog groter

Aan het onderzoek namen 132 respondenten deel. Van de ondervraagden heeft meer dan de helft (51 procent) van de organisaties flexplekken ingericht voor een gedeelte van hun personeelsbestand. 36 Procent heeft flexplekken beschikbaar voor de hele organisatie.

 

Organisaties staan positiever tegenover flexplekken. Uit het onderzoek van een jaar geleden bleek dat twintig procent van de ondervraagden niet van plan was flexplekken in te richten voor hun werknemers. Nu is dat nog vijf procent.

 

Thuiswerken

Ook thuiswerken neemt in populariteit toe: idealiter zou 50 procent van de ondervraagden zijn werknemers drie dagen per week vanuit huis willen laten werken. De filedruk (23 procent) en een goede balans tussen werk en privé voor werknemers (28 procent) zijn voor steeds meer organisaties reden om thuiswerken te faciliteren. Daarnaast spelen het milieu (17 procent) en ruimtebesparing op de werkvloer (16 procent) een rol. Ook geeft 18 procent van de organisaties aan dat thuiswerken de productiviteit van de werknemers ten goede komt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.