Logo
  • Nieuws
  • 26 maart 2010
  • Mariel Hovemann

Ook Koninklijke Bibliotheek tekent Charter ‘Talent naar de Top’

Ook de Koninklijke Bibliotheek (KB) heeft de intentie ‘Talent naar de Top’ te brengen. Inmiddels hebben 115 organisaties het Charter ondertekend.

Beeld Ook Koninklijke Bibliotheek tekent Charter ‘Talent naar de Top’

Deze maand tekenen alle WVOI-werkgevers (onderzoeksinstellingen) - CWI, FOM, NIOZ, NWO-werkgever en de KB - het Charter 'Talent naar de Top'.

 

Volgens directeur Bas Savenije trekt de KB al relatief veel vrouwelijk talent aan. Met gericht beleid - waaronder management development- en ook traineeprogramma’s - behoudt de KB dit talent. En stimuleert ze meer vrouwen om leiding te gaan geven.

 

Concrete maatregelen

Met de ondertekening maken de vijf werkgevers in onderzoeksinstellingen publiek dat zij concrete maatregelen willen nemen om meer vrouwen in hun organisaties te laten instromen, doorstromen en te behouden. Gezien de samenhang tussen de kwaliteit van het werk en een evenwichtige man/vrouw verdeling streven de werkgevers naar meer vrouwen in de top van hun organisaties.

 

Meer informatie over het Charter vindt u op de site Talent naar de Top

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.