Logo
  • Nieuws
  • 10 december 2015
  • Bron: Monsterboard

Nederlandse werknemers op zoek naar betere balans tussen werk en privé

Bijna de helft van de werkende Nederlanders neemt zich voor om een betere balans tussen werk en privé te vinden in 2016. Ruim 16 procent stelt dit zelfs als belangrijkste werkgerichte voornemen voor het komende jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Monsterboard onder 529 werkende Nederlanders.

Twee op de vijf Nederlandse werknemers neemt zich voor om via zijn werk een cursus of opleiding te volgen en ongeveer 39 procent stelt als doel om gezonder te leven op werk. Ruim een kwart neemt zich voor om een vergelijkbare functie bij een ander bedrijf te vinden.

Nederland denkt met de komende jaarwisseling in zicht vooral na over goede voornemens die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling, zowel op het werk als in combinatie met de privésituatie. Zo neemt 31 procent van de werkende Nederlanders zich voor om minder over te werken en wil ongeveer 30 procent zelf een cursus of opleiding gaan volgen. De top 5 wordt gecompleteerd door het voornemen om meer leuke dingen te doen met collega’s. Prestatiegerichte voornemens, zoals promotie maken en salarisverhoging aanvragen vallen opvallend genoeg buiten de top 5. In totaal geeft bijna een kwart aan geen carrière gerelateerde voornemens op te stellen voor het komende jaar.

“Om alles uit jezelf te kunnen halen, is reflectie en nieuwe doelen stellen van groot belang”, aldus Gian Zandonà, managing director bij Monsterboard.nl. “Wat dat betreft is de Nederlandse werknemer goed bezig, meer dan driekwart van de mensen heeft carrièregerichte voornemens voor 2016. Een kwart neemt zich voor om volgend jaar een nieuwe baan te vinden, maar we zien ook dat mensen veel aandacht willen gaan besteden aan verbeteringen binnen hun huidige baan. Het helpt enorm als je dit omzet in doelen of voornemens, zodat je gerichter aan de slag kunt in het nieuwe jaar,” aldus Zandonà.

Producttips

Ook interessant

Best practices in HR
In dit rapport hebben we 21 HR-best practices voor u verzameld, die het hele spectrum van de HR-portfolio bestrijken.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.