Logo
  • Nieuws
  • 8 februari 2011
  • Miranda Panse

Nederlanders discrimineren het minst op de werkvloer

Medewerkers in Nederland voelen zich weinig gediscrimineerd. Slechts 2,4 procent van de medewerkers heeft dit wel eens ervaren. Nederland heeft daarmee de laagste cijfers van Europa. Dit blijkt uit onderzoek van Effectory. Hiervoor zijn vorig jaar ruim 2800 medewerkers uit acht Europese landen ondervraagd.

Beeld Nederlanders discrimineren het minst op de werkvloer

Italianen en Engelsen discrimineren het meest op de werkvloer. In Italië voelt maar liefst 1 op de 7 medewerkers zich gediscrimineerd op geslacht. Van de Engelse medewerkers geeft 1 op de 10 aan zich wel eens gediscrimineerd te voelen. Dit gebeurt op basis van huidskleur, geloof of achtergrond.

Open organisatiecultuur

Hoe komt het dat Nederland zo goed scoort binnen Europa? Komt het doordat er hier beter wordt samengewerkt of voelen de medewerkers zich niet snel gediscrimineerd? Het is mogelijk dat de open organisatiecultuur in Nederland een rol speelt. In andere landen zijn de organisaties hiërarchischer ingesteld, waardoor de medewerkers minder open en direct communiceren met hun werkgever.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.