Logo
  • Nieuws
  • 14 juni 2018

Kantoorpersoneel kluste in woningen of ging een dagje uit

Alle medewerkers van ’s Heeren Loo die niet direct in de zorg werkzaam zijn, deden op donderdag 14 juni mee aan ’s Heeren Loo Doet. De medewerkers gingen een dag klussen op woningen en dagbestedingen of namen de bewoners een dagje mee uit naar bijvoorbeeld de dierentuin.

Beeld Kantoorpersoneel kluste in woningen of ging een dagje uit

Alweer voor de zevende keer werd deze landelijke dag georganiseerd. Ellen Boonen, directeur HRM: "De ondersteunde diensten zoals ICT, HRM en Facilitair staat altijd in dienst van de zorg. Nooit andersom. Zij moeten bij alles wat zijn doen altijd kritisch kijken naar de toegevoegde waarde van hun werk. Wat voegt hun werk toe voor de cliënt, zijn familie en voor de zorgprofessional? Ik ben ervan overtuigd dat je pas echt goed werk kan leveren als je weet voor wie je dit allemaal doet. Daarom organiseren we elk jaar deze dag om onze collega’s te ondersteunen. Door samen met bewoners een tuin van een woning op te knappen of gezellig een dag weg te gaan, krijg je extra verbinding met elkaar. Deze dag wordt gezien als een van de leukste werkdagen van het jaar!"

Een dag met bewoners naar de dierentuin of het uitvoeren van een speciale klus is normaal niet zomaar mogelijk. Daarvoor zijn altijd familie of vrijwilligers nodig om de begeleiders te helpen. De mensen van de ondersteunende afdelingen waren vandaag echter allemaal vrijwilliger. Daardoor konden veel groepen iets leuks doen zoals naar de dierentuin, pannenkoeken bakken of picknicken.

Producttips

Ook interessant

Best practices in HR
In dit rapport hebben we 21 HR-best practices voor u verzameld, die het hele spectrum van de HR-portfolio bestrijken.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.