Logo
  • Nieuws
  • 25 mei 2009
  • David Davidson

Jong talent gaat gebukt onder crisis

banner-nieuwsberichten_45.pngDe kansen op promotie of een hogere beloning voor talentvolle jonge medewerkers zijn duidelijk verslechterd, blijkt uit een enquête door het Financieele Dagblad.

Beeld Jong talent gaat gebukt onder crisis

35 procent van de ‘high potentials’ overweegt binnen zes maanden van baan te veranderen. Iets minder dan 40 procent van de ondervraagden gaf aan dat hun beloning de komende tijd op zijn best gelijk blijft.

 

Uit de enquête blijkt verder dat veel van de jonge talenten niet goed raad weten met de tegenslag die hen voor het eerst in hun loopbaan treft. Meer dan één op de drie zegt zich minder zeker te voelen dan een jaar eerder. Daar staat tegenover dat één op de tien juist meer promotiekansen ziet.

 

De deelnemers (864 in totaal) aan de jaarlijkse HR-enquête van het Financieele Dagblad deden eerder mee aan carrière-evenementen georganiseerde door de krant. Het zijn voor het leeuwendeel hoogopgeleiden tussen de 27 en 35.

 

Tip

Strategisch personeelsbeleid is het directe gevolg van het algemene strategische beleid in de organisatie. Een tekort aan de juiste en voldoende gekwalificeerde medewerkers kan ernstige gevolgen hebben voor het bereiken van de (strategische) organisatiedoelen. Zelfs in tijden van crisis is het dus van het uiterste belang om jonge talenten te behouden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.