Logo
  • Opinie
  • 8 september 2016

HR moet zichzelf opnieuw uitvinden

Onder invloed van technologische ontwikkelingen lijkt het ouderwetse ‘HR-handwerk’ in rap tempo onder te sneeuwen. Bedreiging of kans?

Bij ING is het roer omgegaan en wordt alles over de boeg van digitalisering gegooid, met verstrekkende gevolgen voor het HR-beleid. Robotisering, big data, virtual en augmented reality en zelflerende systemen dringen meer en meer door op de werkplek en dit heeft impact op de manier waarop medewerkers samenwerken. Ook dit laat HR niet onberoerdWat zijn bijvoorbeeld de gevolgen als recruitment straks volledig in handen komt van robots uitgerust met kunstmatige intelligentie? 

Het is duidelijk: u kunt niet op de oude voet verder gaan (als u dat al dacht). HR staat op de drempel van een nieuwe toekomst en moet andere accenten gaan leggen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn zo veel mogelijkheden en richtingen om in te slaan… Vanzelfsprekend nemen we u op HR Praktijk bij de hand om u door de turbulente en steeds veranderende werkomgeving te gidsen. Zo is het goede nieuws dat het belang van soft skills door de technologisering juist weer stijgt. Aanpassingsvermogen, kritisch redeneren, creativiteit, empathie, het is de kunst om mensen met deze skills aan te trekken (en te ontwikkelen). Door de soft skills te verbeteren, neemt zelfs het verdienvermogen van uw organisatie toe. U zult zichzelf dus een beetje opnieuw moeten uitvinden om al deze nieuwe uitdagingen (en kansen!) het hoofd te bieden.

Producttips

Ook interessant

Best practices in HR
In dit rapport hebben we 21 HR-best practices voor u verzameld, die het hele spectrum van de HR-portfolio bestrijken.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.