Logo
  • Nieuws
  • 12 juni 2009
  • David Davidson

HR-managers voelen druk om in kosten te snijden

Een grote meerderheid van de HR-verantwoordelijken voelt druk om HR-kosten te verminderen, maar neemt tegelijkertijd stappen om voorbereid te zijn op een heropleving van de economie. Dat beweert HR-dienstverlener SD Worx op basis van eigen onderzoek.

Beeld HR-managers voelen druk om in kosten te snijden

86 procent van de HR-managers voelt druk om de kosten te verlagen, driekwart van alle ondervraagden investeert zelfs nauwelijks tot helemaal niet meer. 77 procent neemt nu al stappen om straks voorbereid te zijn op een aantrekkende economie. Opvallend is ook dat 35 procent van de ondervraagden zegt dat in minder opleidingen voorzien wordt, terwijl bijna 45 procent juist meer opleidingen aanbiedt.

 

Driekwart van de ondervraagden verwacht dat de economische crisis ook op lange termijn gevolgen heeft. Bij bedrijven die internationaal opereren is dit beeld zelfs nog wat zwartgalliger.

 

Talentmanagement

Een kleine meerderheid durft nog te investeren op de lange termijn  met ontwikkelingsprogramma’s en talentmanagement. Zo nemen positief gestemde HR-managers alvast een voorschot op de toekomst.

 

SD Worx maakte uit de enquête op dat door de crisis de rol van HR-managers tweeledig is geworden: hij of zij is zowel verandermanager als strategisch partner. HR draagt zo bij aan capaciteit tot verandering en een vernieuwde organisatie én vertaalt organisatie doelen in HR-strategie en concrete prioriteiten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.