Logo
  • Nieuws
  • 4 december 2008
  • Gabor Mooij

Hoeveel mensen geven bij u leiding?

Het aantal mensen dat leiding geeft aan vijf of meer personen lag in 2007 ruim boven de miljoen. Het gaat om veertien procent van de werkzame beroepsbevolking. Nog steeds geven veel meer mannen leiding dan vrouwen. Dit blijkt uit gegevens van het CBS.

Beeld Hoeveel mensen geven bij u leiding?

Relatief veel mannen, ouderen en voltijders geven leiding. Er zijn bijna drie keer zoveel mannelijke leidinggevenden als vrouwelijke leidinggevenden. In 2007 waren er 768.000 mannelijke en 280.000 vrouwelijk leidinggevenden. Verhoudingsgewijs geeft bijna één op de vijf mannen leiding tegen bijna één op de tien vrouwen. Sinds 2001 zijn deze verhoudingen niet gewijzigd. Zowel het percentage vrouwen dat leiding geeft aan kleine als aan grote groepen ligt lager dan bij mannen.

 

Leeftijd

In alle leeftijdscategorieën geven meer mannen leiding dan vrouwen. Hoe ouder de werknemers, hoe groter het verschil. Het aandeel vrouwen dat leiding geeft, blijft vanaf een leeftijd van rond de dertig steken op ongeveer tien procent. Bij mannen loopt het percentage leidinggevenden op van ongeveer 13 procent onder 25–29-jarigen tot tegen de 25 procent in de categorie 50–54 jaar oud.

 

Arbeidsduur

Overigens hangt het verschil in het percentage leidinggevenden tussen mannen en vrouwen  voor een belangrijk deel samen met de arbeidsduur. Relatief veel vrouwen doen deeltijdwerk. Het percentage leidinggevende onder parttimers is relatief laag. Als deze factor wordt meegenomen, is het verschil tussen mannen en vrouwen kleiner. Er blijkt zelfs bijna geen verschil te zijn in banen tot vier dagen per week. In voltijdbanen is het aandeel vrouwen dat leiding geeft wel duidelijk lager dan bij mannen.

 

Tip

Ga eens na in uw organisatie of er niet teveel leidinggevenden rondlopen. Als er teveel managers zijn in relatie tot de andere werknemers zorgt dat voor een cultuur waarbij er relatief veel nadruk ligt op ‘dingen voor elkaar krijgen’ (uitzetten van activiteiten) in plaats van ‘dingen doen’ (uitvoeren van activiteiten). Dit kan een verstikkende werking hebben op een organisatie en daardoor leiden tot onnodig arbeidsverzuim.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.