Logo
  • Nieuws
  • 12 november 2015
  • Bron: Regus

Helft Nederlanders werkt een dag extra door wekelijkse overuren

Wereldwijd staat het gemiddeld aantal overuren per week bijna gelijk aan een hele werkdag. In Nederland worden er zelfs nog meer overuren gedraaid. De meeste Nederlandse ‘workaholics’ geven aan zo’n acht tot twaalf uur per werk over te werken. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Regus onder 44.000 mensen uit het bedrijfsleven uit meer dan 100 verschillende landen.

Internationaal geeft 19 procent van de werknemers aan slechts twee tot vier overuren per week te maken, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Op maandag wordt er wereldwijd door een op de tien van de zakelijke professionals het meest overgewerkt.

In Nederland zijn echter dinsdag en donderdag de dagen waarop de meeste overuren worden gemaakt. 26 Procent van de Nederlandse werknemers werkt op een van die dagen het langste door. Op vrijdag luiden we net zoals de rest van de wereld het weekend het liefst zo vroeg mogelijk in en draaien we de minste overuren.

Meer regel dan uitzondering

38 Procent van de zakelijke professionals zegt dat ze wekelijks gemiddeld een hele werkdag aan overuren maken. In Nederland lijkt overwerken meer regel dan uitzondering. 13 Procent zegt minder dan één uur over te werken in een week. Ruim de helft van de Nederlanders (58 procent) geeft daarentegen aan minimaal zes extra uren te maken bovenop hun contract. Hiervan werkt 16 procent meer dan vijftien uur extra per week.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.