Logo
  • Nieuws
  • 7 september 2022

De HR Podcast afl. 68 – Hoe de Radboud Universiteit Nijmegen bouwt aan duurzaam HR-beleid

Hoe geef je een organisatiecultuur die in 100 jaar is opgebouwd een 180-gradendraai? Terwijl de uitdagingen voor HR-afdelingen diverser en complexer zijn dan ooit. Voor de werkende generaties zijn purpose, innovatie, welzijn en balans nu speerpunten. Wat zet je als maatschappelijk toonaangevende organisatie voor duurzaam HR-beleid nu hoog op de HR-agenda en wat laat je als hype voorbijgaan?

Beeld De HR Podcast afl. 68 – Hoe de Radboud Universiteit Nijmegen bouwt aan duurzaam HR-beleid

Dat zijn grote vragen, die extra zwaar wegen voor een grote en complexe organisatie met grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hoe ga je daarmee om? In aflevering 68 van de HR Podcast geeft Patricia Gielis daarop antwoord. Zij is Divisiedirecteur Human Resources bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Met als motto 'Je bent nodig' bouwt Patricia met een ambitieuze HR-agenda aan duurzaam HR-beleid, waarvoor zij de komende vijf jaar uittrekt. In een interessant gesprek schetst ze de grote uitdagingen voor HR en daagt ze HR-vakgenoten uit verantwoordelijkheid te nemen en kritischer te zijn.

'HR heeft echt een belangrijke rol in het oplossen van arbeidsmarktvraagstukken. Dat kunnen wij. Daar is het een vak voor'

De HR Podcast is een initiatief van CHRO.nl en HR Praktijk en gaat over leiderschap en innovatie in HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen. Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl.

Patricia is ook spreker op de HR DAY, het jaarlijkse congres over innovatie in HR, dat dit jaar op 4 oktober in het WTC in Rotterdam plaatsvindt. Bekijk hier het programma

HR Academy biedt opleidingen voor Human Resources. Onze passie is om mensen een stap verder te brengen in hun carrière. Dit doen we door HR-professionals te ondersteunen met een uitgebalanceerd aanbod opleidingen. Binnen dit aanbod zijn alle opleidingen van topniveau onder begeleiding van hoogleraren en experts.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.