Logo
  • Nieuws
  • 30 juli 2009
  • David Davidson

Aantal personeelsadvertenties daalt fors

Het aantal personeelsadvertenties daalde in de eerste helft van 2009 met bijna 42 procent ten opzicht van dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau Nielsen.

Beeld Aantal personeelsadvertenties daalt fors

Opvallend is dat het aantal advertenties in de beroepsgroep zorg en welzijn juist met ruim 32 procent groeide. Nielsen zegt overigens dat de daling van het aantal personeelsadvertenties niet direct iets zegt over het daadwerkelijke vacatureaanbod: in tijden dat veel mensen op zoek zijn naar een baan wordt de noodzaak om te adverteren minder. Mensen melden zichzelf aan.

 

Dagbladen

In de eerste zes maanden van 2009 werden bijna 420 duizend personeelsadvertenties geplaatst, hiervan werden er 23 duizend geplaatst in dagbladen. Daarentegen werden er 377 duizend advertenties op internet geplaatst en 14 duizend in Vak- en managementbladen.

 

In de eerste drie maanden van 2009 daalde het aantal personeelsadvertenties nog maar met ruim 35 procent, deze daling zette in het tweede kwartaal dus flink door.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.