Logo
  • Download
  • 7 april 2021

Rapport: Strategische planning in onzekere tijden

'Collaborative planning in an uncertain world' is een onderzoeksrapport van het befaamde MIT Technology Review Insights. Het geeft inzicht in hoe organisaties wereldwijd in moeilijke tijden strategische planning uitvoeren en welke rol HR daarin speelt.
Beeld Rapport: Strategische planning in onzekere tijden

Download

Type:
PDF
Grootte:
25 pagina's
Download

Pandemie

De coronacrisis heeft door de grote onzekerheid strategische planning nog moeilijker gemaakt. Dit rapport laat zien hoe bedrijven daarmee omgaan. Daarvoor zijn 860 leidinggevenden ondervraagd in verschillende afdelingen, waaronder human resources (HR), financiën, toeleveringsketen en logistiek, en informatietechnologie (IT).

Managen van het personeelsbestand

De prominente rol van HR wordt in het onderzoek duidelijk. Want voor aanpassingen van de strategische plannen is de bemensing om dat te realiseren cruciaal. Dan zijn er veel vragen te beantwoorden, zoals: moet de organisatie mensen met gespecialiseerde vaardigheden inhuren of de beschikbare bemensing omscholen? Hebben fulltime dienstverbanden de voorkeur of toch outsourcing? Wat zijn de beloningsmodellen die toegepast kunnen worden? En met welke kosten gaan de keuzes gepaard?

Daarnaast weet HR wat nodig is om de productiviteit en betrokkenheid van de medewerkers te vergroten en wat passende arbeidsvoorwaarden om een aantrekkelijke werkgever te zijn.

Het onderzoek geeft HR-professionals ook inzicht in de verschillende soorten personeelsplanning die in organisaties worden gebruikt.
 

Het Onderzoek

  • Uitgevoerd in de tweede helft van 2020, MIT Technology Review Insights (in samenwerking met Oracle) ondervroeg 860 senior executives en directeuren, gelijkmatig verdeeld over financiën, human resources, informatietechnologie, toeleveringsketen en logistiek, en de C-suite.
  • Leidinggevenden die op deze enquête hebben gereageerd, komen uit drie regio's: Amerika (43%); Europa, het Midden-Oosten en Afrika (38%); en Azië-Pacific (19%).
  • Respondenten werken in meer dan een half dozijn bedrijfstakken; fabricage, vertegenwoordigt met 14% de grootste responsgroep, gevolgd door retail (13%) financiën (12%), gezondheidszorg (12%) en farmaceutica (11%).
  • Elke ondervraagde organisatie heeft een jaarlijkse omzet van minimaal $ 250 miljoen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.