Logo
  • Nieuws
  • 1 november 2012
  • Ward van Beek, Hi-re blog.nl

4 recruitmenttrends voor komende jaren

Tijdens het Connect & Inspire Congres van DutchWebshark sprak de Amerikaanse goeroe Kevin Wheeler over de 4 belangrijkste trends in recruitment. Een overzicht.

Beeld 4 recruitmenttrends voor komende jaren

1. Iedereen is een ondernemer

Mensen kiezen steeds minder vaak voor een vaste baan die een leven lang zou moeten duren. Permanent wordt Project. Controle wordt keuze. Een carrière moet wijken ten gunste van beleving en doelen leggen het af tegen dromen. De individuele medewerker voelt zich vrij om persoonlijk geluk na te streven. Dit resulteert in meer zzp’ers, meer netwerken, meer los/vast verbanden, en meer nadruk op persoonlijke ontwikkeling. Werkgevers moeten hier veel meer rekening mee houden dan ze nu doen. Job security zit niet meer in de externe leverancier van de baan, maar in de capaciteiten van de mensen zelf.

2.        Samenwerking en crowdsourcing worden belangrijker

Belangrijker om meer complex werk te doen, maar ook om ideeën te vinden en schaars talen. ‘Candidates source candidates’, medewerkers vinden kandidaten, rechtstreeks of online via de social media.

3.        Gezondheid en geluk zijn kernwaarden voor iedere medewerker uit de generatie Y

Het gaat niet meer alleen om het geld. Succesvolle betrokkenheid heeft te maken met een bevrediging van iets diepere behoeftes. Sites als Mindbloom spelen hierop in en zijn daarom heel succesvol. Een aanrader is het recente trendreport van reclamebureau JWT, met de titel Health and Happiness, hand in hand, Ook Carreerbliss.com gaat uit van de het individuele geluk van de medewerker.

4.        Woorden zijn niet meer genoeg om mensen te raken en te interesseren

De nieuwe generaties zijn van de beelden. kort, emotioneel, impactvol. Zet dus vacatures niet meer online met een functieomschrijving, maar film iemand die de baan doet, laat hem praten, toon desnoods wat het is met een webcam. Video en foto’s zijn steeds belangrijker.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.