Logo
  • Nieuws
  • 28 juli 2013
  • Lonneke Gillissen

Meer werkzoekenden door werkdip na de vakantie

De zomervakantie is een perfect moment om afstand te nemen van het werk. Maar terugkomen en weer aan de slag gaan is een ander verhaal. Vakantiegangers hebben tijd gehad om na te denken over hun carrière en velen nemen zich voor bij terugkomst op zoek te gaan naar iets nieuws, blijkt uit cijfers van Monsterboard.nl.

Werkzoekenden zijn na de vakantieperiode actiever dan daarvoor; er wordt vaker gezocht naar een baan, er worden meer cv’s geplaatst en sollicitaties nemen toe.

“Uit onze gegevens kunnen we opmaken dat mensen na hun vakantie actiever worden”, aldus Gian Zandonà, managing director bij Monsterboard.nl. “Na de zomer, in september en oktober en aan het begin van het jaar, zien we dat onze site vaker wordt gebruikt. En daar is alle reden voor. Blij zijn met wat je doet heeft een grote impact op je algehele geluk. Te lang vastzitten in een baan die niet leuk is maakt mensen ongelukkig.” De carrière kan in het slop raken.

Grafiek – Trends in cv-plaatsingen op Monsterboard.nl

Grafiek – Trends in cv-plaatsingen op Monsterboard.nl

Carrièreperspectief en -ambities

Wat beter is, is voor iedereen anders, aldus Zandonà. Wel kunnen mensen voor zichzelf bepalen wat ze nodig hebben om gelukkig te worden. En de vakantie en de terugkomst daarna vormen tezamen een goed moment om zichzelf vragen te stellen over carrièreperspectief en -ambities.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.